“ПРОАКТИВА- жени двигатели на економијата“ ПОКАНА ЗА ОБУКА

 

Тимот на проектот “ ПРОАКТИВА- жени двигатели на економијата“ со задоволство поканува претставник од вашата организација на обуките посветени на жени претприемачки, кои ќе се одржат на 23.02.2018, 26.02.2018, 1.03.2018,5.03.2018, 9.03.2018 од 15:00-21:00, во сала за состаноци -Комитет, Куманово.
Aктивностите ќе се реализираат според планот кој го има изготвено тимот на проектот “ПРОАКТИВА- жени двигатели на економијата“. Сите заинтересирани за збогатување на своите вештини, вмрежување со најуспешните жени од бизнис секторот повелете. Сертификати за најуспешните.   Аплицирајте за компетентната област на интерес:

1.Напредни техники и вештини за ефективна  деловна комуникација  Главниот фокус на првата обука ќе биде како да се стекнат со практични вештини за деловна комуникација, воспоставување на позитивни професионални односи со клиентите и соработниците  и пристап на преговарање базиран на остварување и задржување на добри деловни релации.2. ДЕЛОВНО И СТРАТЕШКО ПЛАНИРАЊЕ/ПРАКТИЧНА ИЗРАБОТКАНА ДЕЛОВЕН БИЗНИС ПЛАН( ТЕКСТУАЛЕН ДЕЛ. Главниот фокус на обуката ќе биде како да се стекнат со знаења за стратешко планирање и развој на бизнис стратегија како клучна фаза во процесот на стратешки менаџмент. Учесниците ќе се запознаат со основните принципи и начела не стратешки менаџмент  и клучните елементина бизнис стратегија како детерминантна фаза на процесот на стратешки менаџмент. 3. ПРАКТИЧНА ИЗРАБОТКА НА ДЕЛОВЕН БИЗНИС ПЛАН (финансиски дел) .Главниот фокус на третата обука ќе биде како да се стекнат со знаења за основните принципи на деловен бизнис план, со посебен фокус на носењето на одлуки и оптимизација на бизнис процесите со цел постигнување на организациски учинок ( перформанс) во однос на остварување на целите бизнис стратегијата. 4. Финасиските можности на жени претприемачи. Главниот фокус на четвртата  обука ќе биде вовед на  учесничките  во финансиските можности, кои би можеле да ги искористат во понатамошното прожирување на бизнисот. Основните сметководствени поими и вовед во финансиско планирање со маркетинг.5. ПРАВНАТА РАМКА НА ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ПРЕТПРИЈАТИЈАТА. Главниот фокус на  обуката  ќе биде правната рамка на функционирање на претпријатијата со фокус на правните форми  на организацијата на деловните потфати спорд ЗТД.

За подетални информации на маил unikumkos@yahoo.com или  unikumkos@gmail.com

Со почит,

Асоцијација на жени претприемачи “УНИКУМ-кос“

Проектот е кофинансиран од Министерството за економија  РМ

28 thoughts on ““ПРОАКТИВА- жени двигатели на економијата“ ПОКАНА ЗА ОБУКА

  1. I feel that is among the such a lot vital information for me.
    And i’m satisfied reading your article. But wanna remark
    on some common things, The website style is great, the articles
    is truly nice : D. Excellent activity, cheers

Comments are closed.